Temel Afet Bilinci Eğitimi

Bu eğitimle katılımcılara yaşam çevresindeki tehlikeleri farkına varmasını, afet ve acil durum öncesinde, sırası ve sonrası için yapması gereken hazırlıkları ve doğru davranış şekilleri kavraması amaçlanmıştır.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Eğitimi

Bu eğitimle katılımcıların, afet yönetimi evrelerini başarıyla ve etkin bir şekilde ifade etmesi, acil durum/afet oluşturabilecek olayları öncelik sırasına göre tespit edilmesi ve bu durumlarda davranış usul ve yöntemlerini algılamaları amaçlanmıştır.

Tahliye ve Tahliye Planlaması Eğitimi

Bu eğitim katılımcılara, işletmenin acil durum planı doğrultusunda, tahliye ekip görevlilerine, meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda, güvenli tahliye yönteminin aktarılması, bu konuda katılımcıların bilgi kapasitelerinin arttırılması amaçlanmıştır.

Temel Yangın Bilinci Eğitimi

Bu eğitimle katılımcıların, yangın risklerini farkına varması, bu riskleri azaltacak önlemleri alması, mevcut kaynaklarla olası küçük yangınlara nasıl müdahale edileceği konusunda ilk müdahale kapasitesini arttırması amaçlanmıştır.

Olay Yeri ve Komuta Eğitimi

Bu eğitim, acil durum ve olay müdahalede görev alacak personele, bir olaya verilen yanıtı yönetmek ve koordine etmek için gereken bilgi ve becerileri kazandırmayı kapsar.

Tehlikeli Maddeler Farkındalık Eğitimi

Bu eğitimle katılımcılara, tehlikeli maddeler konusunda bilgilendirmek, etkileri ve genel önlemleri konusunda farkındalık kazandırmak amaçlanmıştır.

Temel Arama ve Kurtarma Eğitimi

Bu eğitimle katılımcıların, bölge dışı ekipler gelene kadar bulunduğu yerde basit arama ve kurtarma yapma bilgi ve beceri kazanması, sınırlı zaman ve kaynaklarla çevresindekilere yardım etmesi, gelen ekiplerle koordineli çalışabilmesi amaçlanmıştır.  

Afet ve Acil Durum Planlaması Eğitimi

Afet ve Acil Durum Planlaması Eğitimi katılımcılara, mevcut kaynakların doğru değerlendirilmesini, uluslar arası standartlardaki afet ve acil durum planının hazırlanması konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı, herhangi bir afet acil durumda doğru adımları atabilmeyi ve afet sonrası yükümlülüklerini hızla yerine getirmesi konusunda farkındalık sağlamayı hedeflemektedir.

Kriz İletişimi Eğitimi

Eğitim, uygulayıcıların acil durumlarda riski iletmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve tavsiyeyi almalarını sağlar. Eğitime katılan bireyler kriz ve acil durum risk iletişim ilkeleri, ihtiyaç duyduğu mesaj türünü, mesajların nasıl uyarlanacağını açıklar. Kriz iletişim planlamasının temel kavramlarını tanımlar.