NE?

İş Sürekliliği Planının Hazırlanması

NEDEN?

Herhangi bir kriz ya da afet anında işletmenizin ana faaliyetlerine ilişkin iş süreçleri kesintisiz olarak ya da minimum kesinti ile devamlılığı son derece önem kazanmakta. Bu kapsamda işletmenize özel bir İş Sürekliliği Planı, acil ve beklenmedik olaylardan kaynaklanan riskleri yönetebilmek, müşterilere ve diğer ilgililere olan yükümlülükleri yerine getirmek, faaliyet sürekliliğini sağlamak ve olası zararları en aza indirmek için gerekli olan temel bilgi ve prosedürleri sizlere sunacaktır.

NASIL?

İş sürekliliği planlaması işletmenizin tüm birimleri ile beraber oluşturulmalı ve yönetilmelidir. Bu planın hazırlanması sadece bilgi sistemleri ya da idari işler süreci olarak görülmemelidir. Afet Riskleri Azaltma Grubu olarak, iş ve bilgi sistemleri süreçlerinizin olası iş kesintilerine karşı ne kadar duyarlı olduğunu ölçmekle başlıyoruz. Bu amaçla tüm iş ve bilgi sistemleri birimleri ile risk–etki ve iş-etki analizi çalışmaları yapılıyoruz. Risklerin tanımlanmasının ardından olası etkilerin ölçümlenmesi amacıyla bir etki değerlendirme çalışması gerçekleştiriyoruz. Diğer bir aşamada ise, iş kesinti süresinin (1-4 saat, 4-24 saat, 1-3 gün arası gibi belirlenen periyotlar için) süreçlere rakamsal ya da kalitatif olarak; düşük, orta, yüksek gibi) etkisini ölçüyoruz. Tüm bu analiz ve değerlendirmeler sonucunda, işletmenizin kritik iş süreçlerini belirleyerek, her bir belirli periyot için bu süreçlerde hangi kaynaklara (lokasyon, bilgi sistemleri, teknik ekipman, veri ve kayıtlar/dosyalar ile kritik personel vb.) ihtiyaç duyulacağını tanımlıyor ve belgeliyoruz. Söz konusu dokümantasyon, herhangi bir iş kesintisi durumunda; işletmenizin hangi süreçleri hangi periyotlar boyunca hangi kaynaklarla ve hangi kalite seviyesinde devam ettirebileceğini gösterecek ve iş sürekliliği planının temelini oluşturacaktır. En son aşama ise; çeşitli iş kesintisi senaryoları ve bu senaryoların nasıl test edilebileceğini anlatan adımları belirliyor ve plana entegre ediyoruz.

NEREDE?

Bu çalışmaları tamamen işletmenize ve sektörünüze uygun olarak geliştiriyoruz.

NE ZAMAN?

İşletmenin niteliği veya bağlı tesisin büyüklüğü gibi konular çalışma süresini belirlemektedir. Sizlerin talep ve gereksinimlerine istinaden zaman planını hazırlıyoruz. Mutabık kalınan tarihler boyunca görevlendirilecek danışmanlar ile saha ve ofis çalışmalarında bulunuyoruz.

KİM?

Bu çalışmayı alanında uzman danışmanlar gerçekleştiriyor. Danışmanların belirlenme süreci işletmenizin faaliyet konularına göre şekilleniyor.

Next Steps...

This is should be a prospective customer's number one call to action, e.g., requesting a quote or perusing your product catalog.